KURU CACIK
Bu; mucize bir meze. Öyle bir meze ki, gayet koyu kıvamlıyken biraz sulandırıldığında kaşıklanacak hale geliyor. Üstelik meze statüsünden çıkıp, mazbut bir yemek eşlikçisine dönüşüyor. Çok yönlü bir yiyecek yani. Sizi bilmem ama ben her iki haline de bayılırım. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************
*1-2 adet salatalık
*1 su bardağı süzme yoğurt
*2-3 diş sarmısak
*2 yemek kaşığı kuru nane
*Tuz
*Üzerine gezdirmek için bir miktar zeytinyağı
Yapılışı:
**********
*Salatalıkları kabuklarını soymadan rendeleyin.
*Avucunuzda sıkıp fazla suyunu çıkarın.
*Sarmısakları dövüp süzme yoğurda tuzla birlikte ekleyin ve karıştırın.
*Kuru nane ve salatalıkları da yoğurda katıp kaşıkla iyice karıştırın ve meze tabağına yayın.
*Üzerine biraz daha kuru nane serpin ve zeytinyağı gezdirerek süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder