YAĞSIZ TAVADA MÜCVER

Malzemeler:
***************
*5-6 adet yemeklik taze kabak
*1 adet iri kuru soğan
*2 adet yumurta
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*Varsa birkaç dal taze soğan
*Yarım demet dereotu
*Tuz,karabiber,kırmızı pul biber
*Aldığı kadar beyaz un veya kepekli un
Yapılışı:
*********
*Kabakları yıkayıp ama soymadan, soğanı da soyarak derin bir kaba incecik rendeleyin.
*Yumurtaları içine kırın.
*Zeytinyağını, varsa incecik kıyılmış taze soğanı, kıyılmış dereotu ve tuzu-baharatı ekleyin.
*Oluşan sıvı karışıma, boza kıvamından biraz daha sert hale gelene kadar beyaz un veya tercihinize göre kepekli un ekleyin.
*Kıvamını bulduğunda büyükçe bir yağsız tavayı (teflon) çok az zeytinyağını kağıt havluyla zeminine yaydırarak sadece yağlayın.
*Tavayı kızdırın ve suya batırıp çıkardığınız çorba kaşığıyla mücver karışımından bir tepeleme kaşık alıp tavanın bir kenarına koyun, kaşığın sırtıyla bastırıarak yaydırın ve tava dolana kadar hızla bu işlemi tekrarlayın.
*Bir tarafları piştiğinde tahta spatül ile kaldırıp bakabileceğiniz hale geleceklerdir.
*Kızardığında arkalarını da çevirip pişirin.
*Pişenleri servis tabağına alıp karışımı böylece bitirin.
*İster herhangi bir içecekle, ister sade / sarmısaklı yoğurtla servis edin.
*Dolapta bir-iki gün saklayabilirsiniz. Yağda kızarmadığı için soğuk da çok rahat tüketebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder