YAĞSIZ TAVADA MÜCVER

Artık beni öğrendiniz. Her lezzete 'light' bir dokunuş yapmadan geçemediğimi biliyorsunuz. Takdir edenleriniz olabildiği gibi, 'öööf, bu da yağda kızarmadan olur mu canım?' diyenlerinizin de olacağını tahmin edebiliyorum. Ama ben böyle yaşamaktan inanın mutluyum. Çok yağlı, kızartılmış, aşırı kremalı, aşırı yağlı etli, aşırı şeker-şuruplu  şeyleri yediğimde mutlu olmuyorum. O nedenle kusuruma bakmayıp, tariflerle +/- istediğiniz gibi oynamanızı salık veriyorum. Mücver çok sevdiğim, hatta çerez gibi tükettiğim bir lezzet ama 'kızartma yemeye yemeye midem kızartmasını kaldırmıyor' desem hiç abartmış olmam. Böylesini denemediyseniz deneyin. Beğenmezseniz bir daha yapmazsınız olur biter..Afiyet olsun..

Malzemeler:
***************
*5-6 adet yemeklik taze kabak
*1 adet iri kuru soğan
*2 adet yumurta
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*Varsa birkaç dal taze soğan
*Yarım demet dereotu
*Tuz,karabiber,kırmızı pul biber
*Aldığı kadar beyaz un veya kepekli un

Yapılışı:
*********
*Kabakları yıkayıp ama soymadan, soğanı da soyarak derin bir kaba incecik rendeleyin. 
*Yumurtaları içine kırın. 
*Zeytinyağını, varsa incecik kıyılmış taze soğanı, kıyılmış dereotu ve tuzu-baharatı ekleyin. 
*Oluşan sıvı karışıma, boza kıvamından biraz daha sert hale gelene kadar beyaz un veya tercihinize göre kepekli un ekleyin. 
*Kıvamını bulduğunda büyükçe bir yağsız tavayı (teflon) çok az zeytinyağını kağıt havluyla zeminine yaydırarak sadece yağlayın. 
*Tavayı kızdırın ve suya batırıp çıkardığınız çorba kaşığıyla mücver karışımından bir tepeleme kaşık alıp tavanın bir kenarına koyun, kaşığın sırtıyla bastırıarak yaydırın ve tava dolana kadar hızla bu işlemi tekrarlayın. 
*Bir tarafları piştiğinde tahta spatül ile kaldırıp bakabileceğiniz hale geleceklerdir. 
*Kızardığında arkalarını da çevirip pişirin. 
*Pişenleri servis tabağına alıp karışımı böylece bitirin. 
*İster herhangi bir içecekle, ister sade / sarmısaklı yoğurtla servis edin. 
*Dolapta bir-iki gün saklayabilirsiniz. Yağda kızarmadığı için soğuk da çok rahat tüketebilirsiniz.  



0 yorum:

Yorum Gönder