KARAORMAN PASTASI



Yılbaşı yaklaşıyor. Çin Pilavı yılbaşı sofrası için iyi bir seçenekti. Dışarı çıkmayıp evinde keyif çatacaklar için şöyle sofralarına şıklık katacak, yılbaşı sofrasına yakışacak bir de pasta tarifi vermek istiyorum size. Bu pastayı, adı 'karaorman' olmayan muhtelif pasta tariflerinden derleyip ürettim ve karaorman pastası oldu. Ama ilk günden beri de büyük bir beğeniyle karşılandı. Eğer vişneli tatlardan hoşlanıyorsanız mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********

Pandispanya için:
-------------------
*5 yumurta
*4 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
*1,5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
*1 çay kaşığı kabonat
*1 tutam tuz
*1 çay bardağı su
*(Eğer hazır pandispanya kullanacaksanız, aşağıdaki malzemelerle iki hazır pandispanya süslenebiliyor, o yüzden iki tane almanızda fayda var; tarifini verdiğim bu pandispanya daha büyük oluyor)

Arası ve yanı için:
-------------------
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*1 sığ dondurma kabı kadar dondurulmuş vişne

Üstü için:
------------
*1 paket Dr.Oetker Vişneli - Çikolatalı Gourmet Puding
*1 kare bitter çikolata
*2 su bardağı süt

Arasını ıslatmak için:
-----------------------
*1 su bardağı vişne suyu + 1/2 su bardağı vişne likörü (likör yoksa 1,5 su bardağı vişne suyu  (kutu meyve suyu kullanabilirsiniz, ayrıca vişnelerin süzülen suyunu bardağa koyup üzerine hazır meyve suyu ekleyerek ölçüye tamamlayabilirsiniz)

Üstüne serpmek için:
----------------------
*1 kare bitter çikolata rendesi

Yapılışı:
********
*Öncelikle vişneleri çözdürmek için bir süzgece boşaltın. Suyunun süzülmesi için de altına bir kap koyun.
*Çırpma kabında yumurtalarla şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
*Diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
*Pürüzsüz kıvama geldiğinde yağlanmış 26 ila 30 cm.arası çapta yuvarlak fırın tepsisine veya kelepçeli kalıba dökün.
*Önceden 160 dereceye ayarlanmış sıcak fırına verin ve kürdan testinden geçinceye kadar pişirin.
*Biraz ılındığında kabından çıkarın ve soğumaya bırakın.
*1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp hazırlayın.
*1 paket vişneli çikolatalı gourmet pudingi 2 su bardağı süt ve kırılmış kare bitter çikolata ile pişirin.
*Pandispanyanızı enine ikiye kesin (tırtıklı uzun bir bıçağı tercih edin)
*Her iki yarısını da vişne suyu + likör karışımıyla ıslatın.
*Krem şantinin yarısından biraz fazlasını araya sürüp vişneleri 30 adet eksiğiyle döşeyin (30 taneyi üstü için ayırın)
*Pandispanyanın üst yarısını vişnelerin üzerine kapatın.
*Yanlarını kalan krem şantiyle sıvayın.
*Üstüne de vişneli çikolatalı pudingi güzelce yayıp sıvama işini bitirin.
*1 paket kare bitter çikolatayı (önceden dolapta iyice soğutarak) pastanın üstüne rendeleyin ve kalan 30 adet vişneyi de dairenin kıyısını çevreleyecek şekilde sıralayın.
*Soğutarak ve dilimleyerek servis yapın.

          

0 yorum:

Yorum Gönder