TAM BUĞDAY EKMEĞİ (Makinede)


































Kuzenimin bir komşusu bu ekmeği tamamen tam buğday unu kullanarak yapıyormuş ve mükemmel kabarıyormuş, inanamadım. Yapanlar bilir, tam buğday unu beyaz un karıştırmadan mümkün değil böyle kabarmaz. Fakat sonradan ısrarla 'mutlaka SÖKE TAM BUĞDAY UNU kullanacakmışsın' denilince dedektiflik damarım kabardı. Önce SÖKE ile yaptım, şekilde gördüğünüz gibi kabardı. Sonra açık olarak aldığım tam buğday unuyla bu ölçülerde yaptım, fotoğrafını çekip buraya koymaya bile çekindim:)) o derece..Ezik bir şey oldu..Yani biz doğru biliyoruz: Katkısız tam buğday unu, beyaz un karıştırmadan mümkün değil kabarmıyor. SÖKE bu kadar kabarabildiğine göre içine mutlaka özel kabartıcılar, katkılar eklendiğine kanaat ettim. Bunu kötü veya  olumsuz anlamda asla söylemiyorum, sadece açık olarak alınan tam buğdayın böyle kabarmadığını bildiğim için tahminde bulundum. Seçim sizin: Ya sadece SÖKE tam buğday kullanarak böyle yapacaksınız, ya da diğer tam buğdayları beyaz un veya bir miktar hazır ekmek karışımıyla harmanlayıp öyle kullanacaksınız. Afiyet olsun..


Malzemeler:
***********
*4 bardak SÖKE tam buğday unu
*1,5 bardak su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1,5 tatlı kaşığı instant maya
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1'er yemek kaşığı keten tohumu ve çörek otu (ben artık hemen hemen her ekmeğime koyuyorum)

Yapılışı:
********
*Tüm malzemeyi makinenize koyun ve temel ekmek programında çalıştırın (tabii ki elinizde yoğurup, fırında da yapabilirsiniz)
*Pişirme süresinin sonunda kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun.

0 yorum:

Yorum Gönder