KIRMIZI BİBER TURŞUSU

Cuma akşamı yemeğe davet ettiğimiz arkadaşlarımıza hazırladığım bir meze bu. Hepinizin bildiği. Ama belki siz detayında farklı yöntemler kullanıyor olabilirsiniz. Yorumlarınızı yazarsanız, bu vesileyle birbirleriyle kıyaslama imkanı buluruz farklı ayrıntıları..Şu kırmızı biber, yani kapya dedikleri, ne güzel bir sebze. Herşeyine bayılıyoruz; dolmasına, turşusuna, közüne, salatasına..Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*4-5 adet közlenmiş,kabukları soyulmuş kırmızı biber
*1 kahve fincanı kadar üzüm sirkesi
*İsteğe bağlı bir fiske tuz
*7-8 diş sarmısak
Yapılışı:
**********
*Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberleri (salçalık biber veya kapya da deniyor) irice parçalar halinde kesip meze tabağına alın.
*Sirkeyi ve istenirse tuzu da ekleyip biraz karıştırın.
*Sarmısakları da soyup ince ince dilimleyin ve mezeye karıştırın.
*Hepsini güzelce harmanladıktan sonra-arada sırada biraz karıştırmak kaydıyla-bir iki saat bekletin ve servise sunun.
*Biraz bekletmeniz, turşunun sirkeyi iyice çekip lezzetlenmesi için gereklidir.
*Sirkeyi ve istenirse tuzu da ekleyip biraz karıştırın.
*Sarmısakları da soyup ince ince dilimleyin ve mezeye karıştırın.
*Hepsini güzelce harmanladıktan sonra-arada sırada biraz karıştırmak kaydıyla-bir iki saat bekletin ve servise sunun.
*Biraz bekletmeniz, turşunun sirkeyi iyice çekip lezzetlenmesi için gereklidir.
0 yorum:
Yorum Gönder