MANDALİNALI CHEESECAKE (Dr.Oetker)

30 Ekim' de düzenlenen 1.İZMİRLİ BLOG YAZARLARI TOPLANTISI'ndan evimize elimizde muhtelif paketlerle döndüğümüzü ilgili yazımda anlatmıştım; hatta katılan tüm arkadaşlar bu konuyla ilgili yazılarını bir bir yazmışlardı. Bu paketlerden biri de sponsorlarımızdan Dr.Oetker http://www.droetker.com.tr/ tarafından hediye edilmişti ve içinde birbirinden lezzetli olduklarına emin olduğumuz ürünler çıkmıştı.
Tam da ertesi gün, kalabalık bir grup misafirim vardı ama o toplantıya gidebilmek pahasına bütün ikram hazırlıklarımı akşama sarkıtmıştım:) Ve - inanmayacaksınız belki ama- tatlı olarak ne yapacağıma bir türlü karar verememiştim. Alternatif çoktu da seçmek zordu..Dr.Oetker paketinden çıkan 'Cheesecake Yap' hızır gibi imdadıma yetişti. 'Fakat üstüne vişnem yok' dediğim anda da 'Mandalinalı Pelte' geliverdi elime..Temiz kalbe bakar mısınız:)))) Allah'tan başka şey isteseymişim olacakmış..
Her ikisi de Dr.Oetker'in en yeni ürünlerinden olan bu lezzetlerle nefis bir cheesecake çıktı ortaya. Eh mevsim kış, mandalina da bol olunca sonucu hayal etmek çok zor olmasa gerek..Misafirler cheesecake'e bayılıp nasıl yaptığımı sorunca - dürüstlüğü de kimselere vermeyiz evelallah ! - paketleri çıkartıp göstererek herkesi epey bir şaşırttım. Çünkü tamamı evde yapılanından hiçbir farkı yoktu. Denemesi bu iki paket ve birkaç ilave malzemeden ibaret inanın..Şimdiden afiyet olsun..  
Malzemeler:
***********
*1 paket Dr.Oetker Cheesecake Yap
*1 paket Dr.Oetker Mandalina Tadında Pelte (üstündeki tarife göre su ile pişecek)
*2 paket Eti Burçak Bisküvi (hepsi kullanılmayacak)
*75 gr. tereyağı veya margarin
*1,5 kutu labne peyniri (veya 300 gr. yoğurt)
*2-3 adet mandalinin dilimleri

Yapılışı:
********
*Cheesecake Yap paketinin üstündeki tarife göre bisküvileri robottan geçirin ve eritilmiş tereyağı veya margarinle karıştırıp 26 cm. çapındaki kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Biraz sertleşmesi için buzdolabına koyun.
*Cheesecake Yap paketinin içindeki tozu, üzerindeki tarife göre sütle çırpın. Labneyi ilave edip biraz daha çırptıktan sonra dolaptaki bisküvi tabanının üstüne düzelterek yayın (pişirmeyeceksiniz). Mandalina dilimlerini liflerinden arındırıp kremanın üzerine yan yatırıp sıralayarak dizin. Dolapta bekletmeye devam edin.
*Mandalina Tadında Pelte'yi paket üzerindeki tarife göre pişirin ve kenara alarak iyice ılınana kadar  karıştırarak soğutun çünkü sıcakken krema üzerine dökerseniz kremayı eritip karışabilir. Ilık hale getirince, kremanın üzerine yavaş ve dikkatlice döküp yayın.
*Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder