ÇAM KOZALAĞI

Komşumun oğlu pilotluk eğitimini tamamlayıp evine geldiğinde ona bir hoşgeldin pastası yapmak niyetindeydim. Ama annesi yaş pastayı öyle güzel yapar ki, tereciye tere satmanın manası yoktu:) Ben de değişik bir şey hazırlamak için bu çam kozalaklarını yaptım. Bir yandan da bunları ilk kez evinde yediğimiz eski arkadaşımızın kulaklarını çınlattım. Hem görüntüsüne hem lezzetine bayılmıştık o gün hepimiz. Yardımcıları yapmış ve hiç nazlanmadan tarifini hepimize yazdırmıştı sağolsun. Kendi arkadaş ve misafirlerinize yapabileceğiniz gibi, çocuklarınızın doğumgünü sofralarına da dekoratif olarak yerleştirebilirsiniz:) Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********
*250 gr. buğday gevreği (Nesfit / Kellogs K) veya bulabilirseniz kakaolu pirinç patlağı (choco crispies)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı kakao
*4 yemek kaşığı bal (en son eklenecek)
*1 adet kare bitter çikolata

Yapılışı:
*********
*Varsa vok tava, yoksa derince herhangi bir teflon tencereye tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu alıp karıştırarak eritmeye başlayın.
*Hepsi eridiğinde balı da ekleyip hızla karıştırın ve altını kapatın.
*Havanda veya buzdolabı poşetinde hafifçe kırıkladığınız (un ufak yapmayın, taneli kalsın) buğday gevreğini ekleyip hepsi birbirine bulanacak şekilde harmanlayın.
*Limon sıkacağınızın çukur olan ters kısmına yani limonu bastırdığınız yerin iç tarafına kaşık yardımıyla harçtan silme doldurun, kaşıkla bastırıp geniş bir spatulanın üzerine hafif sallayarak çıkarın ve servis tabağına kaydırarak sıralayın.
*Çukura sıkı doldurmanız, çıkardığınız zaman yayılmaması açısından önemlidir, bu nedenle kaşığın sırtıyla iyice bastırıp sıkıştırın.
*Hava çok sıcak olduğunda bu tatlının şekillendirilmesi çok zordur, yayılır. Zira benimkiler de biraz yayıldı gördüğünüz gibi..Bu yüzden ya iyice serinletilmiş bir ortamda şekil verin, ya tavayı ara sıra buzdolabına koyup harcı biraz soğutun ya da en iyisi bunu serin havalarda yapın:))
*Şekil verme işlemi bitince buzdolabında soğutup sertleştirin.
*Servisten hemen önce, kar efekti için, üzerlerine pudra şekeri eleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder