Eti Burçak Tatlısı
Selamlar.... sevgiler dileyerek iyi haftalar diliyorum herkese..
Severek yaptığım bi tarifte bugün sıra.Son kalan biriki dilimi unutmadan fotoğraflandırdım.Genelde şunu bloğa koymalıyım unutmadan fotoğrafını çekiyim diyorum.Evde iki kişi olduğumuz halde pasta,kek hiçbişeyden eser kalmıyor:) çabucak yiyip bitiriyoruz.Ama bu sefer unutmadım. Şu telefonların hatırlatmaları olmasa napıcam bilmem.İyimi yapıyoruz bilmiyorum ama fena alıştım sanırım şu alarmlara..Neyse bu tarifim ablamın arkadaşı sevgili Selda ablanın tarifi .benimde en çok sevdiğim lezzetlerden biri.Bu güzel tatlının tarifine geçiyorum şimdi..
- 3 paket eti burçak bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti (kutudaki tek poşet)
- 1 çay kaşığı tarçın (tarçını bol seviyorsanız arttırabilirsiniz)
- Sütü tencereye alın.İçine yumurta sarısı,un,nişasta ve şekeri ekleyin.Önce içindeki malzemeleri güzelce karışrınki topaklanmasın.Sonra kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kada pişirin.
- Ayrı bi yerde krem şantinizi hazırlayın.Onun içinde ayrıca bi su bardağı süt kullanın.İyice koyulaşana kadar çırpın.Muhallebinizin içine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi ekleyin ve mikserle iyice çırpın.Muhallebiye şantiyi güzelce karıştırın.Tarifte 1 yemek kaşığıda margarin ekleyin diyor.Ama ben şanti epey yağlı olduğu için eklemiyorum.
- Dikdörtgen yada kare borcama bisküvileri yanyana dizin.Benim borcamıma yanyana 4 tane sığıyor .Eğer küçük borcama yaparsam 3 tane falan oluyor yanyana.Bu kullanacağınız üç paket bisküviden 7-8 adet ayrı bi yere ayırın.
- İlk bisküvi katını dizip üzerine muhallebili karışımdan güzelce yayın tüm bisküviyi örtecek şekilde..Sonra ikinci katı dizin.Bisküvileri ilk katı dikey,ikinci katıyatay olarak dizerseniz daha iyi oluyor.Sonra kalan muhallebiyide ikinci katın üzerine yayın.
- Ayrıdığınız bisküvileri rondada, üzerine bi çay kaşığı tarçınıda ekleyip.Toz haline getirin.Rondo yoksa bir poşetin içine koyup iyice ezin toz haline gelene kadar.
- Tatlınızı oda sıcaklığında soğutup.Buzdolabına alın.Rondoda toz haline getirdiğniz karışımlada üzerini güzelce kaplayın.Bu karışımı ayrı biyerde tutup servis ederkende üzerine serpebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder