KAHVE YAPIM TEKNİKLERİ - OCAKÜSTÜ ESPRESSO CEZVESİ (MAKİNESİ) NASIL KULLANILIR


 

RESİMLİ OCAKÜSTÜ ESPRESSO CEZVESİ (MAKİNESİ) NASIL KULLANILIR






Evde kolay espresso yapmak için ocaküstü bir espresso cezvesi kullanabiliriz.  Bu cezve resimdeki parçalardan oluşur, çok karışık değildir. 
Şimdi yapmamız gerekenler şunlar:  

Önce cezvemizin parçalarına bakalım:
(A): soğuk suyun konacağı alt hazne
(B): kahvenin konacağı filtre
(C): demlenen kahvenin dolacağı hazne


Öncelikle, iyi bir kahve lezzeti için taze çekilmiş çekirdek kullanmak gerekir.  Bunun için kahve öğütücü kullanabilirsiniz.  Önce kullanacağımız kadar kahveyi öğütelim ve öğütülmüş kahveyi (B) ile gösterilen hazneye koyalım.  Bir kaşıkla üzerine bastırıp iyice düzleştirelim. Sonra (A) ile gösterilen su haznesine, en fazla içindeki valfin alt kısmına kadar, soğuk su dolduralım. Şimdi, içinde kahve olan filtre haznesini (B), su haznesinin (A) üzerine yerleştirelim.


Ve en son olarak da (C) ile gösterilen kısmı (A) nın üzerine sabitleyelim.  Aynı kavanoz kapağı gibi çevirerek kapatıyorsunuz. 




Sonra cezveyi kısık ateşe oturtalım.  Su ısındıkça kahve üstteki kahve haznesine (C) dolar.  Bütün kahvenin dolması bir dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır.  Kapağı açık tutup kahve çıkışını görebilirsiniz.  

 
Çıkan kahve demliğin ucunu geçmeden ocaktan alın ki taşmasın.

Afiyetle içebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder