SULTAN TATLISI (Dr. Oetker)

Site komşularımdan birkaçı, daha ben İstanbul'dayken yarışma başarısını kutlamaya niyetlenmiş, eşime de söylemişler.. Döner dönmez site lokalinde bu aktivite gerçekleştirildi derhal. Adına rahatlıkla "kutlama bahane, muhabbet şahane! " diyebileceğimiz:)) bu toplantıda, izleyemeyenlere  yarışmayı izlettirme fırsatımız da oldu. Namına kutlama düzenlenen bendeniz de bu buluşmaya haliyle elini kolunu sallaya sallaya gitmedi ve yine stoklarda arz-ı endam eyleyen Dr. Oetker'in Sultan Tatlısını yapıverdi hemencecik. İyi ki yapmışım, öyle güzel öyle kıtır kıtır bir şuruplu tatlı oldu ki herkes bayıldı. Sucuk-ekmeklerin üstüne çok iyi gitti zira.. Bakalım ne kadar kolaymış; afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*1 paket Dr. Oetker Sultan Tatlısı (paketin içinde haşhaş tohumu da var)
*1 yumurta
*175 gr. margarin (ben 150 ml. sıvıyağ kullandım)

Şurubu için:
-------------------
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:
-------------------
*Yarım çay bardağı süt
*Üstlerine batırmaya yetecek kadar ceviz içi
Yapılışı:
*************
*Öncelikle şurup malzemesini kaynatıp şurubu hazırlayın ve soğumaya bırakın.
*Hamur için paketteki hamur tozunu, yumurtayı ve yağı karıştırma kabına alıp yoğurun.
*Dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve her bir topu önce süte, sonra haşhaşa batırıp tepsiye sıralayın. Üstlerine uygun büyüklükte ceviz parçaları batırın (batırmadan önce cevizleri de süte değdirirseniz, yapışmaları kolay olacaktır)
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
*Çıkarıp 5 dakika soluklandırdıktan sonra şurubu üstlerine kepçeyle azar azar dökün. Arada sırada şurubu kaşıkla alıp alıp tatlıların üzerine gezdirmeye devam edin, böylece daha iyi çekeceklerdir. Birkaç saat sonra servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder