ELMALI CEVİZLİ KEK
Bloğu ilk açtığım günlerde yazdığım bir tarifti bu. Annemin meşhur keklerinden bence en güzel olanıydı. Fakat acemilik günlerime denk geldiğinden; ne fotoğrafı fotoğraftı, ne de tarifi tarif:) O nedenle, uzunca bir zamandır yeniden yapacağım günü bekliyordum. Gelen arkadaşlarıma yaptım ve bir güzel fotoğrafladım. İşte karşınızda.. Elmalı cevizli ve yağsız kekimiz.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
******************
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı küp küp doğranmış elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
********************
*3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.
*Elma ve ceviz hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
*En son olarak elma ve cevizi ekleyin ancak bunların karıştırma işini bir kaşık veya çatalla yapın.
*Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin.
*Fırından çıkardığınız kalıbı ıslak bir beze oturtun ve ılındıktan sonra kekinizi kalıbından çıkarın.
*Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin (tarçınlı dekor şekeri adı altında satılan poşetlerden de kullanabilirsiniz)
Malzemeler:
******************
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı küp küp doğranmış elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
********************
*3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.
*Elma ve ceviz hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
*En son olarak elma ve cevizi ekleyin ancak bunların karıştırma işini bir kaşık veya çatalla yapın.
*Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin.
*Fırından çıkardığınız kalıbı ıslak bir beze oturtun ve ılındıktan sonra kekinizi kalıbından çıkarın.
*Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri eleyin (tarçınlı dekor şekeri adı altında satılan poşetlerden de kullanabilirsiniz)
0 yorum:
Yorum Gönder