Evde Tantuni Tarifi

Malzemeler:
  • 750 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 adet domates
  • 1 kaşık tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Kuru soğan
  • Toz kırmızı biber
  • 3-4 adet kırmızı veya yeşil biber
  • Tuz


Hazırlanışı:

  • Kuşbaşı etleri küçük küçük doğratın
  • Sacın içinde az yağlı olacak şekilde kavurun
  • Yanmaması için sürekli karıştırın
  • 1 kaşın biber katın ve dinlenmeye bırakın
  • Kuru soğan, kırmızı veya yeşil biber, sacın içinde 5 dk kavurun
  • Etleri de ilave ederek kavurmaya devam edin(2-3 dk yeterli)
  • Lavaş ekmeğin içinde servis yapın
  • Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder