İslim Kebabı Tarifi

Malzemeler
  • 1,5 kg ince uzun patlıcan
  • 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
  • 3-4 adet küçük domates
Köfte İçin :
  • Yarım kg kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin :
  • 2-3 domates
  • Sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz


Hazırlanışı

  • Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
  • Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200 C'de pişirin.
  • Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
  • Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200 C'de pişirin.
  • Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.


0 yorum:

Yorum Gönder