Özbek Pilavı Tarifi


Özbek Pilavı Tarifi

Malzemeler;

  • 300-400 gram kuşbaşı et
  • 2 tane havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,3 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3,4 çorba kaşığı sıvı yağ


Pirinçleri 1 saat tuzlu sıcak suda ıslatalım.Pirinci ıslatılınca ayrı bir yerde de eti tencereye koyup 2 çorba kaşığı yağda kavuralım.Et kavrulurken havuçları kibrit çöpü doğrayıp tavaya koyalım.2 çorba kaşığı yağ koyup havuçlar yumuşayana kadar sotele-yelim  Et pişip,havuçlar yumuşayınca pirinci iyice yıkayıp suyunu süzelim.

Tencerenin dibine etleri yayalım.Üstüne havuçları yayalım. Pirinçleri de havuçlar görünmeyecek şekilde yayıp tuzunu ve 2 su bardağı kaynamış suyu koyup kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekince altını kapatıp 15 dakika dinlendirelim.Servis tabağına ters çevirip sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder