Geçen haftadan denemeler...



   Geçen hafta, çatkapı misafirlerime ikramlarımdı aşağıda gördüğünüz lezzetler. Biri şu meşhur bayatlamayan sodalı poğaça tarifi. Tabii ben internetteki tarifler üzerinden hafif oynamalar yaptım. Aslında pek fazla mayalı poğaça tarifi denemiyorum ama bunu çok methediyorlardı ki bence de dedikleri kadar var. Mayalı hamur yoğurulduktan sonra 1 gün buzdolabında bekletilince daha da pofuduk oluyormuş poğaçalar.  
Öteki ise tahinli kurabiye. Klasik bir tariftir amma harikadır, lezizdir, kesinlikle denenmelidir ...




Sodalı Poağaça

1 su b. ılık süt
1 şişe maden suyu
2/3 su b. sıvıyağ
1 y.k. kaşığı şeker
1tk. tuz
1 paket yaşmaya ya da instant maya
3-3,5 su b. un ( ben yarısını tam buğday unu kullandım)
1 yumurta sarısı üstüne
İçine peynir (yağsız)

Tüm malzemeyi herhangi bir sıra gözetmeksizin karıştırıp yoğurdum (Unu yavaşça ilave ederek) Mayalanması için 40-45 dk kadar bekledim. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elle bastırarak yuvarladım. Peynirden bir tatlı kaşığı koyup yuvarlayıp kapattım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirin.




   Tahinli Kurabiye

1 su bardağından 1 parmak eksik yağ
1 su b. tahin
1 su b. pudra şekeri
1 pk. kabartma tozu - vanilya
Aldığı kadar un

Hamur yoğurulur. Sert bir hamur oluyor. 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Bizim gibi kavruk tadını seviyorsanız fırından kavurulmuş kokusu gelene kadar fırında tutun. 

0 yorum:

Yorum Gönder