YOĞURT TATLISI

Hepinize keyifli bir Pazar akşamı diliyorum; çalışan arkadaşlarım için bunun çok zor olduğunu biliyorum ama yine de diliyorum işte.. Bakarsınız duam kabul olur, kim bilir? :))

Anneciğimin süper pratik ve basit tariflerinden birisini vereceğim bugün size. Akılda tutulması bile mümkün olabilir belki, o kadar kolay.. Yemek defterimin demirbaşları arasında bulunan bu tarifi geçen gün yarım ölçü yaptım; tek kişilik misafirimi ağırladıktan sonra iki gün içinde dibine darı ektim :)) Şu aralar detoks modundayım :(( Öyle de güzel oluyor yani, anlayın ! Haydi tarife buyrun, afiyet olsun..
Malzemeler:
************************

Hamuru için:
-------------------------
*3 adet yumurta
*1 muhallebi kasesi şeker
*1 muhallebi kasesi yoğurt
*1 muhallebi kasesi irmik
*1 muhallebi kasesi un
*1 adet kabartma tozu
*Dilerseniz 1 paket vanilya (ben koymadım)

Şerbeti için:
--------------------------
*4 su bardağı su
*3,5 su bardağı şeker
*Yarım limonun suyu
Yapılışı:
***********************
*Önce şerbeti hazırlayın. Çünkü bu, şerbeti soğuk-keki sıcak bir tatlı olacak..
*Bunun için şekeri ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın. Ateşten almadan önce yarım limon suyunu ekleyin ve indirin, soğumaya bırakın.
*Hamur için gerekli malzemeleri, yumurta ve şeker önceden çırpılmak kaydıyla, karıştırın ve çatal yardımıyla çırpın. Kıvamlıca bir hamur olduğu için mikser kullanmanız kolay olmayabilir çünkü.

*Yağladığınız kare veya yuvarlak borcama dökün ve 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıp pişene kadar tutun.
*Çıkardığınızda, soğumuş olan şerbetinizi yavaşça ve her tarafına gelecek şekilde dikkatlice üzerine dökün.
*4-5 saat, hatta mümkünse bir gece bekletin ve şerbetini çekmesini sağlayın.
*Baklava şeklinde dilimleyerek ve üzerine dilediğiniz süsleme malzemesini dökerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder