Malzemeler: * 7-8 domates, kabuğu soyulup küp küp doğranmış * 2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış * 3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş * 3 det patlıcan, küp küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış * 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı * Tane karabiber ve tuz * 1 kilo kuzu kuşbaşı et * 10-12 adet arpacık soğan * 10 diş sarımsak
Hazırlanması: * Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edin. * Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin. * Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizin. Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin. * Tuzu ve karabiberi serpin. En üstü domateslerle kapatın. * Güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatın. 250 C?lik fırında 1 saat kadar pişirin. * Sebzeler pişince servis yapabilirsiniz |
|
0 yorum:
Yorum Gönder