Malzemeler: * 600 gram kıyma * 2 çorba kaşığı salça * Karabiber ve tuz * İstek dahilinde 1 çorba kaşığı doğranmış taze baharat (maydanoz, dereotu, kekik gibi) * 2 adet yumurta * 150 gram margarin * Fırın tepsisini yağlamak için yağ * Süsleme için taze fesleğen yaprakları * 1 adet soğan * 5-6 olgun domates * 3 adet kabak * 125 gram Mozzarella peyniri * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanması: * Soğanı soyup incecik doğrayın. Domatesi yıkayıp soyduktan sonra 1 cm kalınlığında dilimleyin. * Kabağı yıkayın. Uçlarını kesip küp küp doğrayın. Mozzarella peynirin suyunu süzüp yarım cm’lik dilimler halinde kesin. * Soğanı kızgın yağda kavurun. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından domates salçasını ekleyip hepsini karıştırın. Kabak, tuz, karabiber katıp arzu ederseniz taze baharatlarla tatlandırın. * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaları yoğurt ile çırpıp tuzla tatlandırın. * Fırın tepsisini yağlayın. Kıymalı-sebzeli karışımı tepsiye döküp üst kısmı düzleştirin. Üzerine yumurtalı yoğurdu dökün. Domates ve mozzarella dilimleri ile süsleyin. * Fırında 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder