Malzemeler: * 3-4 dilim bayat ekmek * 150 gram mısır * 1 çorba kaşığı tereyağı * 500 gram dana kıyma * 2 adet yumurta * Tuz ve Karabiber * 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu * 75 gram pastırma * 100 gram süt kreması * 3 çorba kaşığı karışık doğranmış taze baharat * Limon suyu * 400 ml et suyu * 4 adet havuç * Dereotu * 200 gram brokoli * 1 demet maydanoz * 2 adet soğan
Hazırlanması: * Ekmeği ufalayıp ıslatın. Havuçları bol suyla yıkayın ve kabuklarını temizledikten sonra 15 dakika tuzlu suda haşlayın. * Brokoliyi temizleyin ve dereotuyla birlikte yıkayın. Her ikisini de doğrayın. Maydanozları yıkayıp yapraklarını doğrayın. * Soğanı, kabuklarını soyduktan sonra doğrayın ve yağda hafifçe kavurun. Soğumasını bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. * Ekmeğin suyunu süzdükten sonra mısır, et, brokoli, dereotu, maydanoz, soğan ve yumurtalarla iyice karıştırın. İçine baharatları ilave edin. * Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun. Bunu yaparken de havuçları uzunlamasına karışımın ortasına dizin ve fırın tepsisine yerleştirin. * Ruloyu fırının orta bölmesine koyup, 200 derecede 45 dakika pişirin. 30 dakika sonra üzerini pastırmayla örtün. * Bu arada kremaya ekleyeceğiniz baharatlarla bir sos hazırlayın. Hazırldığınız sosa limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip sıcak ruloyla birlikte servis yapın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder