Sebzeli Rulo

Sebzeli Rulo
Malzemeler:
* 3-4 dilim bayat ekmek
* 150 gram mısır
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 500 gram dana kıyma
* 2 adet yumurta
* Tuz ve Karabiber
* 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* 75 gram pastırma
* 100 gram süt kreması
* 3 çorba kaşığı karışık doğranmış taze baharat
* Limon suyu
* 400 ml et suyu
* 4 adet havuç
* Dereotu
* 200 gram brokoli
* 1 demet maydanoz
* 2 adet soğan

Hazırlanması:
* Ekmeği ufalayıp ıslatın. Havuçları bol suyla yıkayın ve kabuklarını temizledikten sonra 15 dakika tuzlu suda haşlayın.
* Brokoliyi temizleyin ve dereotuyla birlikte yıkayın. Her ikisini de doğrayın. Maydanozları yıkayıp yapraklarını doğrayın.
* Soğanı, kabuklarını soyduktan sonra doğrayın ve yağda hafifçe kavurun. Soğumasını bekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın.
* Ekmeğin suyunu süzdükten sonra mısır, et, brokoli, dereotu, maydanoz, soğan ve yumurtalarla iyice karıştırın. İçine baharatları ilave edin.
* Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun. Bunu yaparken de havuçları uzunlamasına karışımın ortasına dizin ve fırın tepsisine yerleştirin.
* Ruloyu fırının orta bölmesine koyup, 200 derecede 45 dakika pişirin. 30 dakika sonra üzerini pastırmayla örtün.
* Bu arada kremaya ekleyeceğiniz baharatlarla bir sos hazırlayın. Hazırldığınız sosa limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip sıcak ruloyla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder