Malzemeler: * 1 adet soğan * 3 dilim tost ekmeği * 600 gr dana kıyması * 1-2 çorba kaşığı hardal * 1 adet yumurta * 4 çorba kaşığı süt kreması * Karabiber, tuz * 75 gram kaşar peyniri * 1 adet kabak * 1 adet havuç * Yarım demet adaçayı * 600 gram tortelloni veya istridye makarna * 3-4 çorba kaşığı margarin
Hazırlanması: * Soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Tost ekmeğini 1 cm küpler halinde kesin. * Kıymayı, hardal, soğan, yumurta, tost ekmekleri ve süt kreması ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp yoğurun. Karışımdan 16 köfte hazırlayın. * Kaşar peynirini rendeleyin. Kabak ve havucu soyup yıkayın. Halkalar halinde ince ince kesin. * Adaçayını yıkayıp yapraklarını doğrayın. Tortelloni’yi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. * Bir çorba kaşığı margarini büyük bir tavada eritin. Kabak ve havuçları biraz su ilave edip tavada 2 dakika hafifçe pişirin. Tuz, karabiber ve adaçayı ile tatlandırın. Sebzeleri tavadan alıp kalan margarini tavada eritin. * Köfteleri orta ateşte önlü arkalı pişecek şekilde 5-6 dakika kızartın. Tortelloni ile sebzeleri tavaya ilave edin. Peyniri üzerine ekleyip tabaklara servis yapın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder