Sebzeli Köfte

 Sebzeli Köfte
Malzemeler:
* 1 adet soğan
* 3 dilim tost ekmeği
* 600 gr dana kıyması
* 1-2 çorba kaşığı hardal
* 1 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı süt kreması
* Karabiber, tuz
* 75 gram kaşar peyniri
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* Yarım demet adaçayı
* 600 gram tortelloni veya istridye makarna
* 3-4 çorba kaşığı margarin

Hazırlanması:
* Soğanların kabuklarını soyup doğrayın. Tost ekmeğini 1 cm küpler halinde kesin.
* Kıymayı, hardal, soğan, yumurta, tost ekmekleri ve süt kreması ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp yoğurun. Karışımdan 16 köfte hazırlayın.
* Kaşar peynirini rendeleyin. Kabak ve havucu soyup yıkayın. Halkalar halinde ince ince kesin.
* Adaçayını yıkayıp yapraklarını doğrayın. Tortelloni’yi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın.
* Bir çorba kaşığı margarini büyük bir tavada eritin. Kabak ve havuçları biraz su ilave edip tavada 2 dakika hafifçe pişirin. Tuz, karabiber ve adaçayı ile tatlandırın. Sebzeleri tavadan alıp kalan margarini tavada eritin.
* Köfteleri orta ateşte önlü arkalı pişecek şekilde 5-6 dakika kızartın. Tortelloni ile sebzeleri tavaya ilave edin. Peyniri üzerine ekleyip tabaklara servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder