Malzemeler: * 300 gram hindi eti * 300 gram kuzu eti * 8 adet şiş * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı kimyon * 2 çorba kaşığı kızartmalık sıvıyağ * 200 gram hazır barbekü sosu (Meksika sosu, çili sosu) * 1 adet küçük baget ekmek * Tuz * Karabiber * Pulbiber * 1 adet kabak * 3 adet soğan (kırmızı da olur) * 2 adet küçük kırmızı dolmalık biber * 1 adet sarı dolmalık biber
Hazırlanması: * Hindi ve kuzu etini temizleyip kuşbaşı doğrayın. Tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırın. * Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Kırmızıyı kare, diğerini şeritler halinde doğrayın. Kabağı yıkayıp dilimleyin. Soğanları soyun, ikisini şişe dizilebilecek şekilde, diğerini ince ince doğrayın. * Şişlere sırayla kırmızı biber, kabak, soğan ve et dizip üzerlerine kekik serpin. Yağı yapışmaz tavada kızdırın. Şişleri ve doğradığınız biberleri 7 dakika kızartıp sıcak olarak bekletin. * Aynı yağda soğanı kavurun. Sosu ekleyip biraz ısıtın. Şişleri sos ve biberlerle servis yapın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder