BEBEK (TAZE) PATATES KIZARTMASI

Pazar veya manavlarda halen var mı bilmiyorum ama bu patatesçiklerden hiç almadıysanız bence deneyin. "Biz kızartmayız" derseniz sadece haşlayarak da et yemeklerinizin yanına garnitür yapabilirsiniz.. Minicik her canlıya - bitki olsun hayvan olsun - büyük tezahürat etme temayülü gösteren bu bünye; bu tazecik, kabuğunu soymaya gerek olmayan ve yumurta büyüklüğündeki patatesleri de mıncıra mıncıra ve onlara iltifat ede ede hazırladı :)) Patates severlere lezzetini tarif etmeye gerek yok sanırım. Afiyet olsun..
Malzemeler:
****************
*Dilediğiniz miktarda bebek (taze) patates
*Kızartacaksanız sıvıyağ
*Yanına garnitür olabilecek domates-yeşillik
Yapılışı:
*******************
*Patatesleri yıkayıp kurulayın ama kabuklarını soymayın.
*Önce tuzu eklenmiş kaynar suda ama sadece 5-10 dakika kadar haşlayın.
*Çıkarıp kabuklarını kuruttuktan sonra kızgın yağda kabukları büzüşüp renkleri biraz dönene kadar kızartın.
*Dilediğiniz et yemeğinin yanına sıcak sıcak ve biraz da yeşillik veya domatesle süsleyerek garnitür edin.

1 yorum:

  1. http://lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr/2013/05/bebek-taze-patates-kizartmasi.html

    ayıp bilmem kaç

    YanıtlaSil