Kuzu Şiş


Kuzu Şiş

Malzemeler
• 600 g kuzu kuşbaşı
• 150 mi (3/5 su bardağı) ayçiçek yağı
• 100 g (l orta boy) soğan (çok ince doğranmış)
• l kurutulmuş defne yaprağı (ufalanmış)
• l çay k. kekik
• 15 mi (l çorba k.) ayçiçek yağı (ızgarayı yağlamak için)
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
3 orta boy domates
• 5 adet sivribiber
Kuzu Şiş tarifi
Soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
Doğranmış soğanı birtülbente koyup,sıkarak suyunu çıkartı Bir kaba iri kuşbaşı doğranmış kuzu etini koyun.Üzerine soğan suyunu, yağı,defne yaprağını ve kekiği ilave edip, karıştırın.Etleri bu marinat içinde,serin bir yerde,tercihen 1 gün dinlendirin. Marinatta dinlenmiş etleri şişlere dizin.
HAZIRLANIŞI:
Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini,soğanı,ayçiçek yağını,defne ve kekiği karıştırın.Etleri bu marinatta 24 saat,ara sıra karıştırarak,dinlenmeye bırakın.Bu arada domates ve çekirdekleri ayıklanmış sivribiberleri bir şişe dizin.
Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın.Izgara telini l çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.Etleri şişe dizip,her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyup,bir defa çevirerek her iki yanını da yaklaşık 7-8′er dakika etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin.Pişerken üzerlerine ara sıra fırça ile ayçiçek yağı sürün.
Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada aynca pişirilmiş domates ve biberle,sıcak olarak servis yapın.Domatesin etten ayrı olarak ızgara edilmesi,eti sertleştirmemesi açısından önerilir.

0 yorum:

Yorum Gönder