ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE

Öncelikle tarifinin aslına http://www.kekevi.com/kurabiyetarifleri/c1zencefilli.html 'dan ulaşacağınızı belirterek başlayayım yazıma.
Biliyorsunuz 6 Mayıs Pazar günü İzmirli blogger arkadaşlarla bende buluşmuş, çok keyifli bir gün geçirmiştik. O gün benim iki klasiğim ekşi maya ekmeğimi ve spagetti kabağımı (kabak sıyırmanın şekli değişik olanı) yapmıştım kendi payıma düşen görev olarak. Bir de değişiklik olsun diye Kekevi' nin bu kurabiyesini.. Kimler tattı, kimler tatmadı bilmiyorum ama Sedocuğum' un kurabiyeyi yayınlayıp yayınlamadığımı sorduğunu ve çok beğendiğini gayet iyi hatırlıyorum. O gün fotoğraflayamamıştım, bir de tepside çok bitişik yerleştirdiğim için birbirlerine yapışmışlardı. Aslında hemen akabinde tekrar yaptım fakat yayınlamak bugüne kısmetmiş:) Zencefil, tarçın, karanfil lezzetine hayır diyemeyenler için.. Afiyet olsun..
                          Bu güzel servis tabağı için sevgili Handancığım' a tekrar teşekkür ediyorum..

Malzemeler:
***************
*2,5 su bardağı un (benim hamuruma yetmedi, ilaveten 1 su bardağı kadar daha kullandım, siz kıvamına göre ayarlayın)
*1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
*Yarim çay kaşığı tarçın
*Yarim çay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
*125 gr.tereyağı veya margarin (oda ısısında)
*1 + 1/4 su bardağı ince toz şeker
*1/4 su bardağı kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı pekmez
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
**************
*Unu, karbonatı ve baharatları birlikte bir kaba eleyin.
*Margarin veya tereyağını şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
*Yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın.
*Pekmez ve limon suyunu yedirerek ekleyin.
*Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla karıştırarak hamura yedirin.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın ve tabaktaki şekere üstlerini batırıp (bastırmadan) yağlanmış tepsiye sıralayın (herbirinin arası en az topun kendisi kadar olsun, yayılacaklar çünkü)
*Önceden ısıttığınız 165 derecelik fırına sadece 12-13 dakika kadar verin.
*Çıkaracağınız zaman kurabiyeler yumuşak olup, ellediğinizde üstleri çökebilir; hatta biraz çökmelidir de çünkü soğudukça sertleşeceklerdir. Endişelenmeyin:)
*Tepsiyi çıkarın ve biraz soğuyana kadar kurabiyeleri ellemeyin.





 

0 yorum:

Yorum Gönder