Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo bamya
- 3 adet iri boy domates
- 2 adet iri boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın.
- Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin.
- Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun.
- Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin.
- Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirin
- 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.
- 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder