Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Malzemeler:
  • 1 kilo bamya
  • 3 adet iri boy domates
  • 2 adet iri boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 limon suyu
  • Tuz

Yapılışı:
  • Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın.
  • Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin.
  • Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun.
  • Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin.
  • Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirin
  • 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın.
  • 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder